Wat is Quinoa?

Quinoa is een zaad van de Quinoa plant, die in Zuid-Amerika groeit hoog in het Andesgebergte. Het wordt ook wel een ‘pseudo-graan’ genoemd. De plant is erg sterk en maakt zelf de beschermingsstof Saponin aan dat insecten en ongedierte weert. Daarom is dit een makkelijk product om biologisch te telen. Wel is het door de stof Saponin wel verstandig om het nog even goed te wassen voor gebruik. Quinoa bevalt elke aminozuren en is erg rijk lysine en cystine. Dit zorgt ervoor dat het lichaam steeds meer weefselgroei aanmaakt. Quinoa is ook een goede basis voor de nodige mineralen. Het bevat namelijk magnesium, ijzer, fosfor, kalium en vitamine E. Het ziet er een beetje uit als couscous en is zo breekbaar als rijst. Toch is quinoa veel rijker aan smaak. En heeft het een bepaalde notensmaak die deze soort echt doet uitblinken.

Waarom zou ik quinoa eten?

Het is:

  • Meestal 100% Biologisch
  • Rijk aan kwalitatief hoogwaardige eiwitten
  • Rijk aan voedingsvezels
  • Rijk aan meervoudig onverzadigde vetten
  • Rijk aan vitaminen en mineralen
  • Laag glycemisch
  • Glutenvrij

Door de grote hoeveelheid voedingsvezels in heb je eerder een verzadigd gevoel en het helpt diabetes type 2 tegen te gaan. Ook bevat quinoa bevat meer eiwitten dan alle andere graansoorten, aardappelen, rijst en pasta! Het is dus gewoon supergezond voor je.