Quinoa koken

Quinoa is een gerecht dat niet moeilijk is om te koken. Net als gewone rijst wordt hier namelijk ook een verhouding van 1:2 gebruikt. Bij 1 kopje quinoa komt dus nog 2 kopjes lauw water bij. Voordat je dit doet kan je uiteraard ook nog even de Quinoa wassen. Hoewel dit meestal al door de fabrikant is gedaan blijft er soms nog een beschermlaagje zitten wat een bittere smaak mee kan geven. Afhankelijk van het bijgerecht is het aan te raden om 80-100 gram quinoa per persoon aan te houden.

Quinoa klaarmaken

Voor 4 personen gaan we als volgt te werk. Was de quinoa en stop 400 gram quinoa in een pan. Voeg hierbij 800 gram lauw water en breng dit langzaam aan de kook. Zout kan toevoegd worden naar smaak. Door lauw water te gebruiken en langzaam aan de kook te brengen behoud je beter de smaak van de quinoa. Als je haast hebt kan je uiteraard ook via een waterkoker snel water koken en in de pan gooien. Zodra het kookt zet jeĀ  het vuur lager en doe je een deksel op de pan.

Als het water opgekookt is kan je de quinoa van het vuur afhalen. Op deze manier kan je zien dat de quinoa op de perfecte manier is gekookt. Na 15 minuten nog steeds het water niet opgekookt? Ook dan kan je het van het vuur afhalen. Roer het gehele nog even door en laat het een paar minuten rusten. Zet het op tafel samen met jou favoriete bijgerecht. Smullen maar!

Simpel en snel

Quinoa koken is zoals je kunt lezen en zien dus niet zo moeilijk. Er kan weinig fout gaan waardoor dit een perfect gerecht is om ook voor grote groepen voor te schotelen. Als het gerecht lukt is het slim om steeds net op een andere manier het klaar te maken. De kleinste verschillen van manier koken kunnen een grootste smaakvariaties geven. Zo kan jij jou perfecte manier van koken trainen en elke keer opnieuw het beste uit dit gerecht halen.