Quinoa Havermout Repen

0

Als je behoefte hebt aan een gezond tussendoortje zijn deze quinoa havermout repen de perfecte keuze. Het bevat diverse vitamines en maar liefst acht essentiële aminozuren. De zaden en havermout geven deze reep een stevige bite, terwijl de honing en de chocola er een echte traktatie van maken. Handig voor onderweg, maar ook heerlijk als lekkers bij de thee. Ook kinderen maak je blij met dit verantwoorde alternatief voor de welbekende suikerbommen. Zeker als je deze quinoa havermout repen samen maakt. Je hebt er het volgende voor nodig.

Ingrediënten

  • Quinoa (ongeveer 3 eetlepels)
  • ¾ kopje havermoutvlokken
  • 25 gram pure chocolade (minimaal 85% cacao)
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels zaden en pitten (bijvoorbeeld pompoenpitten, zonnebloempitten, gojibessen of chia zaad)
  • 1 eetlepel rozijnen of cranberries

Instructies

Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1 theelepel honing aan het kookwater toe. Als de quinoa gaar is, laat je het even goed uitlekken in een zeef. Vervolgens meng je de quinoa in een beslagkom met de overige ingrediënten. Let erop dat de chocola goed klein gesneden is. Kneed met je handen alles door elkaar tot er een soort deegbal ontstaat. Dit is de basis voor de quinoa havermout repen.
Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Leg hier het deeg op en vorm het enigszins tot een vierkant. Leg vervolgens nog een velletje bakpapier over het quinoa mengsel heen en ga er met een deegroller over tot je vierkant (rechthoek mag natuurlijk ook) overal een centimeter dik is. Haal daarna het bovenste bakpapier ervan af en snijd de quinoa in repen. Leg ze iets uit elkaar zodat ze niet aan elkaar vast gaan plakken. De oven zal inmiddels voldoende op temperatuur zijn en dus kun je de bakplaat erin schuiven. Na zo’n 20 tot 25 minuten zijn je quinoa havermout repen klaar.

Tip
De quinoa havermout repen blijven betrekkelijk zacht. Wil je ze iets steviger hebben, dan kun je ze na het afkoelen in de ijskast zetten.