Quinoa met gegrilde tomaten en knoflook

0

Quinoa met gegrilde tomaten en knoflook: heerlijk pittig en vol van smaak. Als je wel eens tomaten eet weet je hoe lekker ze zijn als je ze grild of in de oven stopt. Dit gerecht combineert deze frisheid met Quinoa om het geheel tot een heerlijk recept te maken.

Ingrediënten

  • 250 gr. droge quinoa
  • 100 gr. feta
  • 250 gr. minitomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 groene peper
  • 25 gr. peterselie
  • 25 gr. munt
  • 1 liter koude groentebouillon
  • olijfolie
  • 20 gr. boter
  • peper en zout

Bereiding Quinoa met gegrilde tomaten en knoflook

Begin met het verwijderen van de zaadjes in de peper. Het makkelijkste is de chilipeper in de lengte doormidden te snijden en de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen. Snijd vervolgens de peper in grove stukjes. De zaadjes en zaadlijsten van een chilipeper zorgen voor de meeste hitte! Dus mocht je het minder heet of juist heter willen maken kan je dat op dit moment bepalen. Pak vervolgens je staafmixer of foodprocessor en maal daarin de chilipeper, 15 gr. peterselie, 15 gr. muntblaadjes en 100 ml. olijfolie. Mix dit tot een gladde dikke saus en voeg hier nog een half theelepeltje zout aan toe.

Kook de quinoa in de groentebouillon in een middelgrote pan voor ongeveer 20 á 25 minuten op half hoog vuur. Roer af en toe zodat het niet aanbrand. Wanneer het geheel een mooi papje is geworden roer je de boter er doorheen. Als afsluiting gooien we de rest van de fijngesneden peterselie erop en de fetablokjes. Zorg ervoor dat de feta heel blijft want dat is wel zo lekker. Zet een hapjespan met 1 el. olijfolie op hoog vuur en rooster in een minuutje of 5 de tomaatjes. Daarna voeg je de in plakjes gesneden knoflook toe. Laat dit hooguit 25 seconde meebakken. Zorg er voor dat de knoflook niet verbrand, dan wordt hij bitter. Schud dit heerlijke mengsel van tomaat en knoflook op een mooie schaal en bestrooi het met wat zout en peper.

Vlak voordat je je gerecht gaan opdienen hak je de muntblaadjes fijn en meng je ze door de tomaten. Schep de warme quinoa in diepe borden en verdeel over ieder bord quinoa wat van de kruidenolie! Munt verkleurt razendsnel wanneer je het snijd, dus zorg echt dat je dit op het laatste moment doet. Zet alles lekker op tafel en laat iedereen naar eigen smaak de tomaten bij de quinoa toevoegen! Eet smakelijk!

DELEN
Vorig artikelQuinoa met pompoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here