Quinoa salade – Mexicaanse Style!

0

Een lekkere Quinoa salade à la Mexiaanse style. Zeker het proberen waard: erg lekker en nog extra gezond ook!


Ingrediënten:
1 kopje quinoa
350 gr. snoeptomaatjes
halve krop sla
halve komkommer
1 avocado
1 rode ui
1 limoen
1 blik kidneybonen
1 blik mais
1 handjevol noten/pitten
350 gr. kipfilet
kipkruiden
komijnpoeder
peper en zout
olijfolie


 

Kook de quinoa zoals op deze site beschreven staat. Zodra het gekookt is op een bord laten uitdampen. De quinoa moet lauwwarm blijven.

Rooster wat noten en of pitten die je lekker vind in een droge koekenpan. Deze mogen na het roosteren eventjes afkoelen.

Snijd de groenten lekker zoals je zelf wilt! Doe alles in een grote schaal en voeg hieraan het sap van de limoen toe samen met het komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout en hussel het door elkaar met een beetje olijfolie!

De kipfilet snijd je het beste in reepjes en die kruid je met kipkruiden of een kruidenmix die je zelf het lekkerste vind. Vervolgens bak je de reepjes zodat ze mooi gaar zijn en niet droog.

Schep de lauwwarme quinoa op de borden en verdeel hierop de groenten. Daarbovenop leg je de gebakken kipreepjes en als finishing touch strooi je er de geroosterde noten overheen!

DELEN
Vorig artikelQuinoa met kip
Volgend artikelQuinoa Havermout Repen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here